current views are: 1

3 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:09

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Πρόεδρο και το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Το παιχνίδι του ποιος θα καθίσει τελευταίος στην καρέκλα του ….προέδρου της Δημοκρατίας παίζεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αφού οι δυο πλευρές κάνουν ότι μπορούν για να κλέψουν τις εντυπώσεις από την αυριανή μέρα

Δημοσίευση 05:09’
αρθρο-newpost

Το παιχνίδι του ποιος θα καθίσει τελευταίος στην καρέκλα του ….προέδρου της Δημοκρατίας παίζεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αφού οι δυο πλευρές κάνουν ότι μπορούν για να κλέψουν τις εντυπώσεις από την αυριανή μέρα

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το παιχνίδι του ποιος θα καθίσει τελευταίος στην καρέκλα του ….προέδρου της Δημοκρατίας παίζεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ αφού οι δυο πλευρές κάνουν ότι μπορούν για να κλέψουν τις εντυπώσεις από την αυριανή μέρα. 

Έτσι  μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει  ραντεβού με τον πρώτο πολίτη της χώρας αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό -αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα είχε και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την διαδικασία -το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον ΠτΔ για αργά το απόγευμα της Δευτέρας. 

Πέρα πάντως  από το επικοινωνιακό στοιχείο αυτών των συναντήσεων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια να έχει ουσία, βάθος και προφανώς κάποια αποτελέσματα. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητήσει και πάλι  με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία, όλα τα οικονομικά θέματα τα οποία έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα ενώ θα προσπαθήσει να αντιληφθεί μέσα από την συζήτηση με τον Κάρολο Παπούλια εάν είναι μέσα στις προθέσεις του η παραίτηση  του σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου η χώρα να πάει σε εκλογές. 

Στην συζήτηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του χρέους αλλά και στην διάθεση των 11,6 δισ του ΤΧΣ  για τα οποία υπάρχουν πολλά σενάρια αξιοποίησης τους από την κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί . 

Στις προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ενημερώσει τον ΠτΔ για  την πρόσφατη συνάντηση που είχε  με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ενώ θα επιμείνει στο ότι για να λυθούν τα σοβαρά οικονομικά ζητήματα του τόπου χρειάζεται κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως βρίσκονται σε ετοιμότητα δεδομένου ότι την Τρίτη ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους. Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος κάνει αποδεκτό το αίτημα και ζητήσει απ όλους τους αρχηγούς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να εμφανιστεί στην προεδρεία έχοντας σχέδιο , εναλλακτικές προτάσεις και όραμα. 

Όπως σχολιάζουν μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ίσως να ήταν και  η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση αυτή την στιγμή αφού εκεί ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ενημερώσει όλους τους αρχηγούς των κομμάτων δίνοντας τα πραγματικά νούμερα για την οικονομία. «Έτσι ίσως είχαμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε» λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στην λογική της καμένης γης. Δηλαδή ότι αυτό που θα παραλάβουν στην περίπτωση που αποκτήσουν την εξουσία θα απέχει πολύ απ αυτά που ξέρουν και θα είναι δύσκολα αναστρέψιμο .


σχετικα αρθρα