current views are: 4

3 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:26

Η Δημοκρατική παράταξη του Βενιζέλου ξέμεινε από «Παπανδρεϊκούς»

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε και στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Δημοσίευση 05:26’
αρθρο-newpost

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε και στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τα είπανε, τα συμφωνήσανε και στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Στην Αθηναΐδα συγκεντρώθηκε το Σαββατοκύριακο ένα περίεργο μείγμα στελεχών της Κεντροαριστεράς. Από παλαιούς πασόκους, (Κώστας Μπαντουβάς και Φοίβος Ιωαννίδης), έως παλιούς σημιτικούς (Χρήστος Πάχτας και Γιώργος Δρυς) και εκπροσώπους των πολιτικών κινήσεων της “Ελιάς”, (Γιάννης Τούντας και Μάνος Επιτροπάκης). 

Οι λεγόμενοι “παπανδρεϊκοί” του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το παρών ωστόσο απέφυγαν να μιλήσουν. Ούτε από την πλευρά Καρχιμάκη ούτε από την πλευρά Μωραΐτη θέλησαν να πάρουν τον λόγο κατά τις διήμερες εργασίες της εθνικής οργανωτικής επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Ουσιαστικά αυτήν την απόφασή είχαν πάρει εκ των προτέρων θεωρώντας ότι θα ήταν προκλητικό να μην εμφανιστούν στην επίσημη πρώτη του σχήματος και εξίσου άστοχο να ανέβουν στο βήμα και να τοποθετηθούν για ένα σχήμα το οποίο αμφισβητούν. 

Ένας επιπρόσθετος λόγος ήταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος φρόντισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του να ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία του και ότι δεν διαλύεται, αλλά διατηρεί όνομα, σύμβολα και οργανώσεις. “Και ΑΦΜ” πρόσθεσε λίγο αργότερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας επιχειρώντας να κλείσουν τα στόματα όσων υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μετονομαστεί σε κάτι άλλο για να αποφύγει χρέη και παρελθόν. Πάντως, οι “παπανδρεϊκοί” βουλευτές δεν έδωσαν το παρών στο δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν πρώην και νυν στην Αθηναΐδα. 

Αυτό που έγινε σαφές από τις διήμερες διαδικασίες είναι ότι το Συνέδριο θα είναι προγραμματικό και δεν θα ασχοληθεί με καυτά ζητήματα, όπως πχ την ανάδειξη ηγεσίας. Παρ’ όλα αυτά επειδή το ζητούν οι συνεργαζόμενες κινήσεις στο Συνέδριο θα αναδειχθεί μία Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα εκπροσωπεί όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Παράταξη. Ή αλλιώς στην Ελιά συν…


σχετικα αρθρα