current views are: 2

3 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:26

Οι ΑΝΕΛ πέφτουν, ο ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζεται, η ΝΔ χαμογελάει

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν αρκετές ομοιότητες- δεν αρκούνται στο να διαπιστώνουν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και μόνον αυτό. 

Δημοσίευση 09:26’
αρθρο-newpost

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν αρκετές ομοιότητες- δεν αρκούνται στο να διαπιστώνουν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και μόνον αυτό. 

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν αρκετές ομοιότητες- δεν αρκούνται στο να διαπιστώνουν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και μόνον αυτό. Προφανώς δεν έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σταθερά σε ποσοστά εκτός Βουλής, καθώς είναι εύρημα που δείχνει να παγιώνεται.  

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι προσφάτως, τον δρόμο της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου! Και αυτό γιατί η τύχη των ΑΝΕΛ ενδέχεται να κρίνει το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό. Γι αυτό εξάλλου και τα δημοσκοπικά ποσοστά τους απασχολούν… θερμά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα αναλύουν λεπτομερώς και κάνουν σενάρια επί χάρτου. 

Οι ΑΝΕΛ- βλέπετε, αποτελούν αυτή τη στιγμή τους πιθανότερους κυβερνητικούς εταίρους του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν κάνουν μερικά… νάζια, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές» που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα. 

Η εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτικών αναλυτών (των δημοσκοπήσεων) είναι ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου, με τις ακραίες θέσεις που υιοθετεί, σπρώχνει κάποιους από τους ψηφοφόρους του απ’ ευθείας στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτοχρόνως, οδηγεί ορισμένους άλλους, τους πιο συντηρητικούς, προς τη ΝΔ. Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι οι ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την σημερινή τους πολιτική, θα επιτείνουν αυτά τα φυγόκεντρα φαινόμενα και όσο επιμένουν να ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες, τόσο θα θυμίζουν… πρόβατο που ανυπομονεί να έρθει το Πάσχα!  

Η πτωτική πορεία των ΑΝΕΛ, ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βρεθούν εκτός Βουλής, με τα σημερινά δεδομένα, η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας εμφανίζεται μονόδρομος. Και αυτό γιατί η Κουμουνδούρου δεν δείχνει να θεωρεί εν δυνάμει όμορη πολιτική δύναμη το Ποτάμι- το αντίθετο θα λέγαμε ακούγοντας τους μύδρους που εξαπολύουν εναντίον του τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είναι εκ των πραγμάτων ισχνή έως μηδαμινή. 

Αντιθέτως, η αποδυνάμωση του Π. Καμμένου φέρνει χαμόγελα στη ΝΔ. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι στην πορεία προς την έξοδο από το Μνημόνιο, στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ θα προβληματιστούν έντονα σχετικά με την πολιτική που τελικά θα πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ αν συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο, θα κινδυνεύσουν να απολέσουν μεγάλο αριθμό των ψηφοφόρων τους, προς όφελος της ΝΔ. 

 


σχετικα αρθρα