current views are: 6

3 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:02

Γιατί άλλαξε την ώρα της συνάντησης με τον Παπούλια ο Σαμαράς

Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά ήταν κανονισμένο για νωρίς σήμερα το μεσημέρι αλλά μετατοπίστηκε για τις έξι το απόγευμα

Δημοσίευση 13:02’
αρθρο-newpost

Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά ήταν κανονισμένο για νωρίς σήμερα το μεσημέρι αλλά μετατοπίστηκε για τις έξι το απόγευμα

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αντώνη Σαμαρά ήταν κανονισμένο για νωρίς σήμερα το μεσημέρι αλλά μετατοπίστηκε για τις έξι το απόγευμα. Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι αυτό έγινε για επικοινωνιακούς λόγους επειδή ο Κάρολος Παπούλιας θα κάνει δεκτό το μεσημέρι και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κομίζει την γνωστή του θέση για άμεση προσφυγή στις κάλπες , κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα στον πρώτο πολίτη της χώρας. 

Και σχολιάστηκε ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου θέλησε να γίνει πρώτα η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά να ακολουθήσει ο κ. Σαμαράς για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα. 

Ωστόσο όση δόση αλήθειας έχει η παραπάνω μετάφραση, αφού πράγματι επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός θα έχει ακούσει την στιχομυθία Τσίπρα -Παπούλια η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Καταρχήν ο πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να κάνει δηλώσεις έξω από το προεδρικό κάτι που αναμένεται να γίνει και σήμερα , ενώ από το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού απαντούν ότι ο Σαμαράς δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ένα πινκ –πονκ δηλώσεων με τον κ Τσίπρα και μάλιστα με αφορμή την επίσκεψη του στον Κάρολο Παπούλια.

Το ραντεβού άλλαξε γιατί ο πρωθυπουργός έχει δραστηριότητα το μεσημέρι και κατόπιν θα βρίσκεται στην ορκωμοσία των δύο υπουργών. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της οικονομίας και τις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει τα φορολογικά βάρη από τους πολίτες .Θα εξηγήσει την φιλοσοφία των δυο πρόσφατων νομοσχεδίων για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τα κόκκινα δάνεια αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και την μείωση των φορολογικών συντελεστών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. 

Ενημέρωση θα παρέχει ο πρωθυπουργός για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ και της συνόδου κορυφής, ενώ σημαντικό μέρος της συζήτησης θα αναλωθεί στις εξελίξεις στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου μετά τις προκλήσεις των Τούρκων.


σχετικα αρθρα