«Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή που απεύχεται ο λαός και φοβούνται οι αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι δεν θα γίνουν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι οι έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας:

«Διανύσαμε πολύ δρόμο, πάρα πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

«Είναι ενδιαφέροντα όσα έρχονται και όσα έγιναν. Έχουν αφήσει ίχνη. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Σαμαρά, νωρίτερα, μόλις μπήκε στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Σας άκουσα να το λέτε και το μεσημέρι και συμφωνώ απολύτως. Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο».

Της συζήτησης Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, προηγήθηκε η ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών, Ν. Δένδια και Κ. Σκρέκα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.