«Αν ο πρωθυπουργός πάρει πρωτοβουλία και καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που θα έπρεπε να το έχει κάνει εδώ και καιρό – θα ανταποκριθεί» δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Βήμα Fm.

«Ιδιαίτερα αν ο πρωθυπουργός τον καλέσει να συζητήσουν τα μείζονα εθνικά θέματα, ο Τσίπρας θα του πει ότι δεν συζητάει; Ίσα-ίσα, που εγκαλούμε τον πρωθυπουργό γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάφας είπε μεταξύ άλλων:

«Προφάσεις εν αμαρτίαις (αυτά που λέει η κυρία Βούλτεψη). Κάποια στιγμή, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ο Νίκος (Παππάς) είπε και αυτό (ότι δηλαδή θα πάει ο Τσίπρας στον Σαμαρά και θα του ζητήσει να παραιτηθεί). Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ας πάρει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός, που έπρεπε να την έχει πάρει εδώ και καιρό. Και ας βάλει όποιο θέμα θέλει. Ας καλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ας καλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ας έρθει στη Βουλή να ενημερώσει, ας καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι έχει; Αγοραφοβία; Ή βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία; Και κάνω πρόβλεψη εκ του ασφαλούς: ότι ο Σαμαράς δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία, διότι φοβάται. Τρέμει! Γιατί είναι γαντζωμένος στην εξουσία και δεν θέλει να το συζητήσει ότι μπορεί να μην είναι πρωθυπουργός σε πέντε μήνες. Αν αλλάξουν πολιτική, τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής τους που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, τότε αλλάζουν πολλά πράγματα».