Νέα πρόκληση της Άγκυρας σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Αιγαίο όταν τουρκική κορβέτα μπήκε στα ελληνικά ύδατα και έφτασε μεταξύ Εύβοιας και Τζιας!

Συγκεκριμένα, η τουρκική κορβέτα “Βuyukada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας το πρωί στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως στο σημείο υπάρχει ήδη ελληνική φρεγάτα η οποία παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για εκνευρισμό της Άγκυρας, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα κρατάει στο ένα χέρι κλάδο ελαίας επιδιώκοντας την ειρηνική συνύπαρξη με όλα τα κράτη και ιδιαίτερα με τους λαούς της περιοχής μας. Στο άλλο χέρι, όμως, έχει το ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος». 

Όπως εξήγησε ο εκνευρισμός αυτός δεν βοηθά λέγοντας πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει αυτό που καταλαβαίνουμε. «Δεν βοηθούν την Άγκυρα όμως αυτές οι κινήσεις» είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Δένδιας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα τουρκικό να πλέει χωρίς να παρακουλουθηθεί στενότατα. 

Α.Κ.