Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Προβληματισμένος για την προκλητική στάση που εμφανίζει η Τουρκία αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ και τις παραβιάσεις των τελευταίων ημερών, εμφανίστηκε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο υπουργός των Εξωτερικών, σε εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Βουλή, έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» που «δημιουργεί κρίση σε μια ήδη ασταθή περιοχή». Ο κ Βενιζέλος έκανε λόγο για ασταθείς καιρούς που «αντιμετωπίζουμε άνευ προηγουμένου κρίσεις στην Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την ανατολική Μεσόγειο».

«Στηρίζουμε σταθερά και σθεναρά την Ουκρανική κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολιτική και διπλωματική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσίας είναι μέρος του προβλήματος και πως « θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης». 

Σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή, χαρακτήρισε παγκόσμια τρομοκρατική απειλή την ISIS, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να μπλοκαριστεί η εισροή μαχητών στη περιοχή και η διείσδυσή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. « Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής με την αίσθηση του κατεπείγοντος. Μόνο τα τελευταία χρόνια ήρθαν 250.000 μετανάστες από το Αφγανιστάν ήρθαν στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.