Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Real Fm δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένο κόμμα.

«Εγώ δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα (στο Bloomberg). Είπα ότι δεν είναι ένα κανονικό κόμμα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Το λέω αυτό διότι και σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Μάλιστα υπάρχει μια ισχυρή συνιστώσα η οποία αντιμετωπίζει το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, με ισχυρή δόση καχυποψίας. Έτσι είναι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα».

Όπως πρόσθεσε: «Για το ζήτημα των ομολόγων, θα πρέπει κανείς να αναζητήσει, την αιτία της μεγάλης νευρικότητας η οποία παρατηρήθηκε τελευταία στις αγορές. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η συζήτηση για ολική έξοδο της Ελλάδος από το μνημόνιο, χωρίς κάποια προληπτική γραμμή στήριξης.

Αλλά από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό αποσαφηνίστηκε και η κυβέρνηση λέει ξεκάθαρα ότι θα αναζητήσει μια προληπτική γραμμή στήριξης και βλέπετε ότι τα επιτόκια αντί να πέφτουν ανεβαίνουν, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια επιφύλαξη σε όσους έχουν αγοράσει ομόλογα, για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την Προεδρική Εκλογή ως μοχλό για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις τι περιμένετε ότι θα κάνουν οι επενδυτές, ότι θα αγκαλιάσουν μια τέτοια προοπτική;».

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης ανέφερε ότι «Η ευθύνη βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που θέλει να ζητήσει εκλογές. Από μένα θα ζητήσετε τα ρέστα; Πιστεύω ότι θα έχω κι εγώ και η κυβέρνηση τον απαιτούμενο πολιτικό χρόνο να δρομολογήσουμε τα σχέδιά μας, αλλά όχι να βρούμε και τον μπελά μας», πρόσθεσε. Σχετικά με το τέλος τρόικας στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η τρόικα δεν πρόκειται να συνεχίσει μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2014 γιατί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει.