Σε συνέντευξή του στον Real Fm  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη στάση που θα κρατούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Ο κ. Παππάς επανέλαβε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τη θέση ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές χθες, αν γίνει συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά. Αυτό δεν αναιρεί καθόλου την ανάγκη να υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, ομαλότητα και σταθερότητα.

Ωστόσο εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη στρατηγική έντασης από την πλευρά της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «Δυστυχώς και εδώ θα ήθελα με ανησυχία να πω ότι είδα ορισμένα δημοσιεύματα από ανθρώπους που φέρονται να έχουν καλή πληροφόρηση σε σχέση με τις προθέσεις του Μαξίμου που υπονοούν ότι θα επιλεγεί μια στρατηγική έντασης χωρίς τέλος. Είναι κάτι το οποίο απευχόμαστε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αυτήν την στιγμή ως η δύναμη της σταθερότητας, της ομαλότητας, και της δημοκρατικής διεξόδου, πρόσθεσε. Ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι ανάγκη και προς τους εταίρους και τους γείτονες το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής που συνέρχεται τη Δευτέρα να βγάλει προς τα έξω ένα δυνατό, ενιαίο εθνικό μήνυμα.

Όπως κατέληξε, «σε σχέση με τα εθνικά ζητήματα και τα σημερινά περί της τουρκικής φρεγάτας, θα σας πω ότι το τμήμα εξωτερικής μας πολιτικής είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, για να έχουμε λεπτομερή ενημέρωση και θα τοποθετηθούμε εντός της ημέρας επακριβώς.