«Εφιαλτικές» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.  

«Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον κ. Δένδια σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών και τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια πλήρως αποτυχημένη απόπειρα ρύθμισης του προβλήματος προς όφελος των τραπεζών», τονίζει ο κ. Σταθάκης και προσθέτει:

«Οι τράπεζες θα έχουν το ελεύθερο να προβαίνουν σε εκκαθάριση όσων επιχειρήσεων οι ίδιες κρίνουν σκόπιμο χωρίς κανένα νομικά προσδιορισμένο κριτήριο. Παράλληλα, η πρωτοβουλία του κ. Δένδια παρουσιάζει την καινοφανή πρόβλεψη να εκχωρεί στις τράπεζες το δικαίωμα να επιλέγουν ποια χρέη προς την κεντρική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία θα κουρεύονται και ποια όχι». 

«Οι εφιαλτικές αυτές ρυθμίσεις αν εφαρμοστούν θα ανοίξει ένα πεδίο υπερεξουσιών του τραπεζικού τομέα ο οποίος θα μπορεί να αναδιαρθρώσει κάθε οικονομικό κλάδο και τοπική οικονομία σύμφωνα με τις επιδιώξεις του και εν τέλει θα δημιουργήσουν ένα πρωτοφανές πεδίο πελατειακών πρακτικών» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.