current views are: 1

4 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:59

Το σχέδιο υπονόμευσης και τα κλειστά χαρτιά του Σαμαρά

Μια ιδιότυπη περίοδο μοναξιάς βιώνει τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρ’ ότι έχει πλήθος επαφών με τους υπουργούς του και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση 19:59’
αρθρο-newpost

Μια ιδιότυπη περίοδο μοναξιάς βιώνει τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρ’ ότι έχει πλήθος επαφών με τους υπουργούς του και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

Μια ιδιότυπη περίοδο μοναξιάς βιώνει τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρ’ ότι έχει πλήθος επαφών με τους υπουργούς του και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ένταση των τελευταίων ημερών μάλιστα, όπως περιγράφουν οι συνομιλητές του, προκαλεί ένα ασυνήθιστο άγχος στον πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης του και υποπτεύεται τους πάντες.

Όσοι προσπάθησαν να καταλάβουν κάτι περισσότερο έμειναν με την απορία αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει αποφασίσει να μην ανοίξει τα χαρτιά του. Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό παιχνίδι, αυτό φάνηκε και από τις συζητήσεις που είχε τελευταία με έμπιστα στελέχη. 

Οι εισηγήσεις για επίσπευση και εφαρμογή διορθωτικών κινήσεων δεν έχουν προχωρήσει και ακόμα και στο περίφημο θέμα των «κόκκινων δανείων» χάθηκε πάρα πολύ χρόνος.

Οι πληροφορίες για διάφορα… περίεργα σχέδια καταφθάνουν καθημερινά στο Μαξίμου και προσθέτουν ακόμα ένα στοιχείο στο πολύπλοκο και πολυεπίπεδο πολιτικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή. 

Η κλιμακούμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης πάντως αξιολογείται διαφορετικά από υπουργούς που επιμένουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη. «Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αφτιά μας για να πάρουμε το μήνυμα της κοινωνίας και να ξαναβρούμε το νήμα της σχέσης μας» τονίζουν.

Αρκετοί υπουργοί, εκτιμούν ότι «οι πολίτες δεν έχουν εγκαταλείψει τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά αλλά ζητούν να αλλάξουν πολλά και μπορούν να αλλάξουν πολλά στην πορεία προς την προεδρική εκλογή».

Έμπειρα κυβερνητικά στελέχη λένε με νόημα πως «δεν μας χρειάζονταν οι δημοσκοπήσεις για να καταλάβουμε ότι έχουμε πρόβλημα» και συνιστούν ενασχόληση με την ουσία του μηνύματος που στέλνει ο λαός.

Διαφορετική άποψη για τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων έχουν και οι πλέον θερμοί υποστηρικτές του Πρωθυπουργού που υποστηρίζουν ότι «για να αλλάξει το κλίμα, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταματήσει την εσωστρέφεια και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού. Αν αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση των προβλημάτων, τότε θα ανατρέψουμε και το αρνητικό κλίμα». Παράλληλα άλλοι θεωρούν ότι «η κάμψη της δημοτικότητας μπορεί να ανατραπεί με αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα». 


σχετικα αρθρα