Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Στο πυρ το εξώτερον έστειλε το ΠΑΣΟΚ τις "προσωπικές απόψεις" του Νίκου Δένδια για την ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. 

Μολονότι το ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε τις προτάσεις του πρώην υπουργού Ανάπτυξης για τα επιχειρηματικά δάνεια, σκοτείνιασε μόλις ο Δένδιας παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιό του κατέθεσε και τις ιδέες του για τα στεγαστικά. 

Αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε δύο κινήσεις: Ζήτησε ραντεβού από τον νέο υπουργό Κώστα Σκρέκα και ανέθεσε σε τρία στελέχη του να "αποδομήσουν" την πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια. Κατά σειρά οι κ.κ Κωνσταντινόπουλος, Πρωτόπαπας και Καρύδης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο πρώην αρμόδιος υπουργός δεν είχε ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις του σε ο,τι αφορά τα «κόκκινα» στεγαστικά κι επομένως τίθεται ένα ζήτημα αρχής, εφόσον δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο εταίρων. 

Όμως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει διαφωνίες και με τον πυρήνα του πακέτου Δένδια που εστιάζονται στην μετακύλιση του χρέους (30%) με αδιευκρίνιστους όρους. 

Σύμφωνα με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη η καλύτερη λύση θα πρέπει να προβλέπει την προσαρμογή των δόσεων με βάση τα εισοδήματα των οφειλετών. 

Αυτό θα προτείνει και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην συνάντησή της με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης εντός της εβδομάδας.