«Κόλαφο για την κυβέρνηση», χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την απάντηση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδα Ρακιντζή σε ερώτησή του στη Βουλή, σχετικά με περιπτώσεις ελέγχου στη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε, επίσης, την «άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

«Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Η απάντησή του -καταρχήν με 14 περιπτώσεις- αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνει έκθετο προσωπικά τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση του κ. Ρακιντζή «αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή των εντολών των δανειστών, καθώς απαλλάσσουν τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος από κάθε ευθύνη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που ασφαλιστικά ταμεία και μικροομολογιούχοι καταστράφηκαν από το κούρεμα των ομολόγων».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνει λόγο για «παραβιάσεις ακόμη και του Συντάγματος, ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες με ισχύ λίγων ημερών, ώστε να προλάβουν να ευνοηθούν υμέτεροι» και υποστηρίζει ότι «ο τοίχος προστασίας, όπως αναφέρει εύστοχα ο επιθεωρητής, χτίζεται για να καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς παύουν ποινικές διώξεις, απαλλάσσονται υπεύθυνοι για αστικές και ποινικές υποθέσεις, νομιμοποιούνται δωράκια και δίνεται άφεση αμαρτιών για παρανομίες σε διοικήσεις εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται».

Τέλος, ο κ. Καμμένος κατηγορεί την κυβέρνηση για υπέρβαση «κάθε ορίου παραβίασης της δημοκρατικής νομιμότητας» αφού -όπως λέει ο ίδιος- «φθάνει στο σημείο να απαγορεύει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων, ακόμη και εκεί που διαπιστώνει εξόφθαλμη φοροδιαφυγή».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας ότι μετά τις εκλογές το κόμμα του θα είναι «η εγγύηση ότι όλος αυτός ο βόρβορος και η σαπίλα θα καθαρίσουν με προσωπικές αποδόσεις ευθυνών. Κανένας ατιμώρητος».