Στη μετά μνημόνιο εποχή αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη

Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ξεκαθάρισε σχετικά με την παρεξήγηση των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ, πως όλοι οι εταίροι της χώρας αναφέρονται στην επόμενη μέρα χωρίς μνημόνιο. Όπως τόνισε οι αποφάσεις του τελευταίου eurogroup, αναφέρουν πως είναι προς όφελος της Ελλάδας η έξοδος από το μνημόνιο.

Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη συμφωνία με εταίρους και δανειστές γαι την επόμενη μέρα ενώ υπογράμμισε πως η τρόικα θα έρθει κανονικά στη χώρα. 

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδοκυβερνητικές κόντρες με φόντο τα κόκκινα δάνεια η κ. Βούλτεψη είπε πως οι κυβερνητικοί εταίροι συνεννοούνται πολύ καλά και δεδομένο ότι στο παρελθόν δεν έχει ξαναυπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας «έχουμε μάθει να συνενοούμαστε», για να προσθέσει πως «τα δύο κόμματα και οι δύο αρχηγοί συνεννούνται απόλυτα». 

Τέλος η κ. Βούλτεψη είπε πως η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης ενώ αναφερόμενη στις καταλήψεις στα σχολεία είπε πως τα « ανοιχτά σχολεία είναι καλύτερα από τα κλειστά σχολεία».