Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να μιλήσει στην Ευρωπαϊκη Σύνοδο για τον Κυβερνητικό Μετασχηματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο υπουργός θα έχει σειρά επαφών με υπουργούς χωρών - μελών και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, θα συναντηθεί με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ (Επικεφαλής Eurogroup), Πιερ Μοσκοβισί (Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις), Τόμας Βίζερ (Πρόεδρο Euroworking Group), Κάθριν Ντέι (Γενική Γραμματέα Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Φράνσις Μόντ (υπουργό παρά τω πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας ) και Πιερ Κάρλο Παντοάν (υπουργό Οικονομικών της Ιταλικής Δημοκρατίας).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ενημερώσει τους αξιωματούχους για τις μεταρρυθμίσεις, που έχουν υλοποιηθεί στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλά και τις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014-2016.