current views are: 1

6 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:42

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος σε Κανέλλη: «Θέλετε Κασιδιάρη…» (Βίντεο)

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου και της Βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. 

Δημοσίευση 09:42’
αρθρο-newpost

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου και της Βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. 

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου και της Βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Βουλή των επίκαιρων ερωτήσεων τα αίματα άναψαν με τον υφυπουργό Παιδείας να επιτίθεται στην κυρία Κανέλλη λέγοντας της πως θέλει να τον κάνει… Κασιδιάρη!  

«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη. Αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κ. Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης» είπε χαρακτηριστικά. 

«Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σαν δε ντρέπεστε», απάντησε η κ. Κανέλλη, η οποία κυριολεκτικά εξοργίστηκε. Αφορμή για την ένταση ήταν επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή του ΚΚΕ, για τα προβλήματα σίτισης στα σχολεία. Η κ. Κανέλη επιτέθηκε στην καμπάνια του υπουργείου αξίας 3 εκατ. ευρώ, καταγγέλλοντας ότι θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να δοθούν στη δημιουργία δομών στα σχολεία. «Μου ακουστήκατε ως την Μαρία Αντουανέτα», του απάντησε η κ.Κανέλλη, υπογραμμίζοντας  τα παιδιά πεινούν και εκείνος μιλά για φρούτα στη διατροφή τους. 

Σε εκείνο το σημείο ο υφυπουργός απάντησε ότι πήγε σχολείο σε ένα ορεινό χωριό στην Άρτα και ότι δεν μεγάλωσε όπως η ίδια, αφήνοντας αιχμές για την ταξική της καταγωγή. Η φράση αυτή οδήγησε την κ. Κανέλλη στο να δηλώσει ότι θα φύγει από την αίθουσα με τον κ. Στύλιο να λέει τη φράση με τον Κασιδιάρη. 

Όταν τελικά βγήκε από την αίθουσα η κ. Κανέλλη έβαλε τις φωνές στο διάδρομο του περιστυλίου, απειλώντας ότι θα φτάσει μέχρι τον Πρόεδρο της Βουλή ή και τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως διαβεβαίωσε τους κοινοβουλευτικούς ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων θα ζητήσει συγνώμη για τα όσα έγιναν στην Ολομέλεια, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στη βουλευτή του ΚΚΕ. 

Σε κάθε περίπτωση το θέμα, τουλάχιστον για την κ. Κανέλη δεν έκλεισε, καθώς όπως η ίδια εξήγησε σε δημοσιογράφους, δεν καλύπτεται από τη συγνώμη του προεδρείου. 

Την ίδια ώρα σε ραδιοφωνική του δήλωση ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον κ. Στύλιο να επανορθώσει. 

Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο κ. Στύλιος έδωσε την δική του απάντηση για το περιστατικό λέγοντας πως δεν ήθελε να θίξει την κυρία Κανέλλη, ενώ καταδίκασε την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.


σχετικα αρθρα