Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη

Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη
Photo: Intime News Photo Agency

Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», παρέθεσαν στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος απευθύνοντας κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος στην αρχική του τοποθέτηση είπε επίσης πως δεν είναι υπεύθυνος ο γερμανικός λαός αλλά το Γ' Ράιχ

«Δεν θέλουμε να μας ζητάει συγγνώμη ο γερμανικός λαός», τόνισε και πρόσθεσε πως «όταν επίσημοι γερμανοί ζητούν συγγνώμη αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν... Ταυτίζουν τον εαυτό τους με το Γ' Ράιχ; Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ΄Ραιχ. Εμείς ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης».

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου.
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο