Ολομέτωπη επίθεση στο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, Κώστα Ήσυχο εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σημερινές δηλώσεις του κ. Ήσυχου στο site onalert.gr για τα εθνικά θέματα είπε τα εξής:

Οι δηλώσεις του κ. Ήσυχου υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ακραία επαίσχυντες και απαράδεκτες, αλλά κυρίως εθνικά επικίνδυνες. Θέλω να ελπίζω, ότι οι δηλώσεις αυτές, δεν απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελούν μνημείο προσωπικής ανευθυνότητας και εκδήλωση αδίστακτης ανοησίας. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει αμέσως θέση. Η εμπλοκή τέτοιων θεμάτων στην εσωτερική πολιτική διαμάχη, είναι επιεικώς επιζήμια και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Κύπρο.

O κ. Ήσυχος μίλησε για «ακραίες απόψεις» τις οποίες εκφράζουν κάποιοι «γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά» και οι οποίοι «φλερτάρουν» με ελληνοτουρκική κρίση για λόγους εσωτερικής πολιτικής στρατηγικής.

Ο κ. Ήσυχος είπε επί λέξη:

Φοβάμαι ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης -και αυτοί συνήθως κινούνται γύρω από τον κ.Σαμαρά- που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και στην Τουρκία με κάποιες κρίσεις που δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει, με στόχο να αναζητήσουν ,να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα,να βρεθούν και οι 180 ,λόγω της κρίσης. Προειδοποιούμε με σαφήνεια και καθαρό τρόπο να μην παίξει αυτο το επικίνδυνο χαρτί η κυβέρνηση διότι αυτά τα “πολιτικά παίγνια” τα πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τα τελευταία 24ωρα μια "διαρροή πληροφοριών" από άγνωστους δέκτες, οι οποίες εκτός από ανακριβείς είναι προφανές ότι προσπαθούν να δείξουν μια Ελλάδα που είναι έτοιμη να πολεμήσει σ΄ έναν πόλεμο που δεν έχει …ξεκινήσει.

Το πως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η μεταφορά πλατφόρμας απο τα τουρκικά παράλια στην Λεμεσό για επισκευές αλλά και η προγραμματισμένη εδώ και μήνες και διαρκώς επαναλαμβανόμενη "συντήρηση" αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο είναι τα τελευταία δύο παραδείγματα αυτής της περίεργης φημολογίας.