Στην Κύπρο έφτασε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για επίσκεψη εργασίας, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τον κ. Σαμαρά, τον οποίο συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη όπς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την υποδοχή έκανε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Στις 8.30 το βράδυ, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε δείπνο, που παραθέτει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Αύριο το πρωί, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά και του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αύριο το μεσημέρι επίσης ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.