Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και την στάση που έχει κρατήσει ο Κάρολος Παπούλιας τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς την τελευταία εβδομάδα. 

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την συνάντηση του με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη ήταν  μια ακόμα κίνηση που προβλημάτισε την Κουμουνδούρου. «Ελπίζω να πετύχουμε μια πλειοψηφία, που θα επιτρέψει την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε  ο Κάρολος Παπούλιας αφήνοντας έτσι  την πόρτα ανοικτή για πολλά σενάρια και ερμηνείες. 

Κάποιοι μίλησαν για ωμή παρέμβαση του προέδρου στο θέμα της εκλογής του ΠτΔ ενώ άλλοι είπαν ότι μη διευκρινίζοντας τον χρόνο για τον οποίο μιλούσε ,μπορεί  και να εννοούσε ότι θα πρέπει να βρεθεί η πλειοψηφία και μετά τις πρόωρες  εκλογές

Από τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν διαφεύγει το γεγονός ότι στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα  μπροστά στις κάμερες ο Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να μιλήσει για συναίνεση εξ αιτίας των κρίσιμων καταστάσεων προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα «θα τα βρούμε». Η διατύπωση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξένισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι έτσι όπως ειπώθηκε  ήταν σαν να ήθελε  ο πρόεδρος να δηλώσει δημόσιο  την διαφωνία του  στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν πρώτα  εκλογές και μετά να γίνει η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύουν να ανοίξουν μέτωπο με την προεδρία παρά μόνο να καταγράψουν τυχών παρεμβάσεις εφόσον αυτές γίνουν. 

Ο Κάρολος Παπούλιας πάντως υπενθύμισε με τον τρόπο του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει περιορισμένες αρμοδιότητες και άρα οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να αναμένουν σημαντικές παρεμβάσεις. 

Στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη τόνισε ότι  «ελπίζω να εκλεγεί Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου, αφού δεν έχει κι άλλες αρμοδιότητες. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε» . Με τα λόγια αυτά ο Κάρολος Παπούλιας υπενθύμισε σε όλες τις πλευρές ότι ο ρόλος του Προέδρου είναι δεν είναι καθοριστικός στα πολιτικά δρώμενα αφού βάση του Συντάγματος έχει μειωμένες αρμοδιότητες έως ανύπαρκτες.