Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Θύμα όχι μόνο της γλώσσας του αλλά και του ΠΑΣΟΚ έπεσε ο αποπεμφθείς υπουργός παιδείας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΠΑΣΟΚ μόλις πληροφορήθηκαν τα όσα είπε ο κ. Στύλιος εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη αντέδρασαν έντονα κυρίως διότι το κόμμα τους συγκυβερνώντας με την ΝΔ δέχεται αυστηρή κριτική με αιχμή, ότι συνεργάζεται με ένα κόμμα που έχει και ακροδεξιούς στις τάξεις του. 

Αμέσως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού παιδείας με παρότρυνση προς τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει το γαλάζιο στέλεχος έμπρακτα. 

Η λέξη "έμπρακτα" δεν ήταν καθόλου τυχαία. Επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την καρατόμηση του υφυπουργού. Όσο περνούσε η ώρα και το Μαξίμου δεν έδειχνε σημάδια απομάκρυνσης του κ. Στύλιου τα φίδια έζωναν την Χαριλάου Τρικούπη. 

Ώσπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον πρωθυπουργό. «Αντώνη δεν νομίζω ότι μπορεί να παραμείνει» είπε κι έτσι αν και μέχρι εκείνη την ώρα το Μαξίμου βρισκόταν σε προβληματισμό, ο πρωθυπουργός συμφώνησε για την απομάκρυνσή του. 

Όλα τα άλλα είναι γνωστά. Οι πληροφορίες πάντως εμφανίζουν τον βουλευτή Άρτας να έχει γενικώς μία βαριά συμπεριφορά στην εκλογική του περιφέρεια που έχει προκαλέσει συζητήσεις και στις νεοδημοκρατικές οργανώσεις.