ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της ΜΟΔ

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 14:08 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 14:08
Κωνσταντινόπουλος: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της ΜΟΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Για το ΕΣΠΑ αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων του μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Για το ΕΣΠΑ αλλά και την απορρόφηση των κονδυλίων του μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Η κ. Ξηροτύρη αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση επί του ζητήματος.

Απαντώντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της ΜΟΔ. «Πάντοτε, βεβαίως, χρειάζεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και πολύ σωστά κάνατε, γιατί είναι δικαίωμά σας και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε εδώ, για να απαντήσουμε. Άρα, να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.» είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Άλλαξε ο Υπουργός και πρέπει να ενημερωθεί, γιατί θα έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες, ώστε να είμαστε έτοιμοι, να βγει και στη διαβούλευση, να το γνωρίζουν και να μπορέσουν όλοι οι φορείς να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει ούτε με δημοσιονομικά θέματα, αλλά έχει να κάνει με τον καλύτερο τρόπο που πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε τους πόρους. Και αυτό θα γίνει με τους καλύτερους όρους, σεβόμενοι και το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει δώσει -στις υπηρεσίες μου τουλάχιστον- και δίνει τον καλύτερό του εαυτό, για να υπάρξει απορρόφηση, για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα. είμαστε στη διάθεσή σας από όλα τα κόμματα να μας στείλουν τις προτάσεις τους για το νέο νόμο -έχετε μια μεγάλη εμπειρία ο καθένας από τη δική του πολιτική θέση ή αν έχει εργαστεί κάποιος στους φορείς-, έτσι ώστε να κάνουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα είναι ένα νομοσχέδιο προς όφελος της χώρας. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε.». 

Σχετικά με την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι έχει ξεπεραστεί πια η απορρόφηση των 5 δισ. ευρώ. «Είμαστε κάτω από τα 4,2 δισεκατομμύρια που ανακοινώσαμε πριν από λίγο και ελπίζω, επειδή είχαμε αυτές τις αλλαγές και, όπως ξέρετε, αυτά πρέπει να υπογράφονται από τους Υπουργούς, σε μικρό χρονικό διάστημα ότι θα κατέβουμε και θα είμαστε πολύ πιο χαμηλά από τα 4 δισεκατομμύρια.» ανέφερε. 

Τέλος, σε ότι αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ και τον ιδιωτικό τομέα ανέφερε πως «αν δαιμονοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα σημαίνει ότι δεν θα έχουμε καλή απορρόφηση. Για να απορροφηθούν τα κάτω από 4 δισεκατομμύρια που έχουμε αυτή τη στιγμή, χρειάζεται συνεργασία ιδιωτικού τομέα, δημόσιου τομέα, του α΄ και β΄ τοπικής αυτοδιοίκησης, του κεντρικού κράτους. Διαφορετικά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η απορρόφηση ομαλά.».