Την κοινότητα απεξάρτησης «18 άνω» επισκέφθηκε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τους τοξικοεξαρτημένους να επανενταχθούν στην κοινωνία. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

 Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

 Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε την κοινότητα των «18 Άνω», μια κοινότητα που αποτελεί έμπνευση και δίνει όραμα και αγώνα ζωής σε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που παλεύουν, αγωνίζονται για να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους.

Για εμάς ήταν μια συνάντηση πολύ σημαντική. Η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν, όμως, ανάγκες και κυρίως έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν.

Η εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται είναι το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο  κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής. Και είναι πράγματι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας «18 Άνω». Και, πράγματι, θεωρούμε ότι αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία.

Ελπίζω και εύχομαι άμεσα να λυθεί το πρόβλημα αυτό, όπως ελπίζω αυτή η δύναμη ψυχής των ανθρώπων που σήμερα συναντήσαμε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε να διεκδικήσουμε και να βγούμε από την κρίση.