Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Τέτοιες μέρες το 2011 η χώρα ζούσε μιας από τις χειρότερες στιγμές στη νεότερη ελληνική ιστορία. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου κλυδωνίζονταν από όσα είχαν συμβεί στις Κάννες, αλλά και από τα όσα συνέβαιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τέτοιες μέρες το 2011 η Βουλή είχε γίνει πεδίο μυστικών συναντήσεων ,συνεννοήσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε άλλο τον Γιώργο Παπανδρέου. Ξαφνικά οι δηλώσεις αντίθεσης με την εξαγγελία του Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έδιναν και έπαιρναν. Μάλιστα, μαζεύτηκαν και υπογραφές που ζητούσαν την παραίτηση Παπανδρέου. Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την κυβέρνηση, δεν έκανε το δημοψήφισμα και παρέδωσε την εξουσία στις 11 Νοεμβρίου του 2011 στον Λουκά Παπαδήμο

Εκείνες οι μέρες στοιχειώνουν τους παπανδρεϊκούς. Δεν μπορόυν ακόμη να χωνέψουν πως μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου από τη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί οι παπανδρεϊκοί χρεώνουν την πτώση του Γιώργου Παπανδρέου σε μια μερίδα βενιζελικών βουλευτών και βεβαίως στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλοί παπανδρεϊκοί δεν ξέχασαν. Περιμένουν στη γωνία πρώτα να δικαιωθούν για τις επιλογές στην οικονομία και στη συνέχεια να πάρουν εκδίκηση και φυσικά να επιστρέψουν. 

Δεν ειναι καθόλου τυχαία η λέξη "πάμε" με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του στην Κρήτη. Είναι η ίδια λέξη-σύνθημα του 2009. Ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, συνομιλεί με όλους ακούει όλους και προετοιμάζει την επιστροφή του πιθανότατα μέτρα τις επόμενες εκλογές. 

Τυχαίο δεν είναι επίσης πως οι παπανδρεϊκοί είδαν με ικανοποίηση δημοσκόπηση να δίνει στο κόμμα του Γιώργου 4,6% επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο και το πολιτικό σκηνικό ρευστό.