«Οι προοπτικές της Κεντροαριστεράς και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Ενότητα της Κεντροαριστεράς».

«Αυτή τη στιγμή ο χώρος της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης δεν εκφράζεται πολιτικά, κάτι που ευελπιστούμε να γίνει στην επόμενη Βουλή. Δεν έχουμε περιθώριο να μην εκφρασθεί γιατί δεν αφορά την παράταξη, αφορά την χώρα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ένας εκ των ομιλητών, ο πρώην υπουργός Παντελής Καψής.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, επεσήμανε την αναγκαιότητα «ενότητας όλων των κομμάτων στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού», προσθέτοντας ότι «είναι ώρα να επανασυμπαραταχθεί η δημοκρατική παράταξη. Είναι μεγάλο διακύβευμα η ενότητα του χώρου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς Κυριάκος Πιερρακάκης και η πρώην βουλευτής Ντόρα Τσικαρδάνη.