current views are: 1

9 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:05

Η κυβέρνηση απέναντι στην αξιολόγηση της τρόικας και τις δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις και αξιολόγηση από την τρόικα έχουν εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την κυβέρνηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες.

Δημοσίευση 18:05’
αρθρο-newpost

Δημοσκοπήσεις και αξιολόγηση από την τρόικα έχουν εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την κυβέρνηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Δημοσκοπήσεις και αξιολόγηση από την τρόικα έχουν εξελιχθεί σε τροχοπέδη για την κυβέρνηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδείξουν ότι το μνημόνιο τελειώνει τους επόμενους μήνες οι πολίτες δεν δείχνουν πεπεισμένοι .

Σε μεγάλο πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου εξελίσσεται η πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα . Και αυτό γιατί καταρχήν δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία έλευσης της τριμερούς στην Αθήνα ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο αν θα συζητηθούν το ασφαλιστικό και οι απολύσεις, δυο θέματα για τα οποία πιέζει η τρόικα για άμεση συζήτηση αλλά η Αθήνα επιθυμεί να μπουν στο τραπέζι την ερχόμενη χρόνια. Την ίδια ώρα οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup αλλά και του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η χώρα μας δεν έχει ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα δημιουργούν αφόρητη πίεση, χρονικά και ουσιαστικά, στους υπουργούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση .

Στο εσωτερικό της χώρας οι αστοχίες (ΕΝΦΙΑ), οι καθυστερήσεις υπουργείων ( εγκύκλιος ληξιπρόθεσμων οφειλών ) και οι κόντρες μεταξύ κορυφαίων υπουργών δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, κάτι που αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί αμήχανο την διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνεται σε περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Οι πολίτες αντιδρούν έντονα στην καθυστέρηση της απόδοσης των μέτρων φοροελάφρυνσης ενώ ακούν με δυσπιστία τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν τους τρόπους για να αντιστρέψουν το κλίμα «πρέπει να τελειώνουμε με την διαπραγμάτευση» έλεγε στο newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και συμπλήρωνε ότι όσο αυτό δεν γίνεται τόσο θα αυξάνεται η δυσπιστία των πολιτών.

Ωστόσο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσει δυο ακόμη όπλα. Το πρώτο είναι η στροφή που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών και στην μικροοικονομία ( αγορά, τιμές, φόροι, κατανάλωση, δόσεις ) και το δεύτερο όπλο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς​ αποτελεί σταθερά το δυνατό άτι της κυβέρνησης και η επαφές του με όλες τις κοινωνικές ομάδες θα ξεκινήσουν άμεσα και μάλιστα όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μπροστά στις κάμερες στους χώρους δουλειάς των πολιτών .


σχετικα αρθρα