Χαμηλούς τόνους στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στη Μεσόγειο κρατά η κυβέρνηση, όπως διαφάνηκε από τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στον Real fm.

Απαντώντας στο εάν η κυβέρνηση προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι: 

«θα ενημερωθούν όλοι στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και ότι δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλος θόρυβος γύρω από το θέμα και να τραβήξουμε τα βλέμματα»

Και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούμε να βάλουμε στην πολιτική κονίστρα αυτό το ζήτημα και να δημιουργούμε έτσι εικόνες, οι οποίες δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος ή ότι έχουμε θορυβηθεί. Είναι καθαρά εθνικό θέμα και με βάση αυτό κινούμεθα και όχι με τις συγκυρίες». 
 

Αναφερόμενη στη γενικότερη συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Εμείς φαίνεται καταλαβαίνουμε διαφορετικά τη συνεννόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς την καταλαβαίνουμε ως πραγματική συνεννόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει τη συνεννόηση ως προάγγελο της παράδοσης της εξουσίας. Θέλει δηλαδή να γίνει ένα συμβούλιο για να του παραδοθεί η εξουσία ανεπίσημων τελετή. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, γιατί στη χώρα υπάρχει Δημοκρατία, γίνονται εκλογές, υπάρχει δεδηλωμένη».
 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα απόσυρσης της ρύθμισης των 100 δόσεων και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σε μια διαπραγμάτευση, στο τέλος επέρχεται συμφωνία με τους δανειστές.