Τούρκος υπουργός: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης»

Τούρκος υπουργός: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Βολκάν Μποζκίρ, αφήνοντας αιχμές προς τους Ελληνοκυπρίους.

Υπεύθυνη για τη λύση του Κυπριακού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet. «Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί» λέει και προσθέτει: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση -όπως λέει- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά» διευκρινίζει.

Ο κ. Μποζκίρ εκτιμά ότι οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία, «απέσπασαν την προσοχή των ΗΠΑ από το Κυπριακό και δεν επέτρεψαν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών στην Κύπρο».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο