Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Βολκάν Μποζκίρ, αφήνοντας αιχμές προς τους Ελληνοκυπρίους.

Υπεύθυνη για τη λύση του Κυπριακού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet. «Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί» λέει και προσθέτει: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση -όπως λέει- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά» διευκρινίζει.

Ο κ. Μποζκίρ εκτιμά ότι οι εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία, «απέσπασαν την προσοχή των ΗΠΑ από το Κυπριακό και δεν επέτρεψαν την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών στην Κύπρο».