Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε προσυνεδριακή τροχιά κινείται η Δημοκρατική Παράταξη με το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζει ένα τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα. Την στάση που θα ακολουθήσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Χαριλάου Τρικούπη πιστεύει ότι η συνολική συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού και η αμφιθυμία που δείχνει στο να αποφασίσει τι τελικώς θα πράξει συμπαρασύρει και άλλα στελέχη που επί της ουσίας αρνούνται να συμμετάσχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι ορισμένοι βουλευτές- ονόματα και μη χωριό- αναγκάστηκαν να μπουν στα κλιμάκια που γυρίζουν στην περιφέρεια για να συγκροτήσουν τις οργανώσεις υπό την πίεση των καταστάσεων και κυρίως λόγω του θεσμικού τους ρόλου. Όμως δεν μπαίνουν στο πετσί του ρόλου, κάτι που σύμφωνα με «βενιζελικούς» σημαίνει ότι στο τέλος μπορεί και να μείνουν εκτός αφού στις οργανωτικές επιτροπές εγγράφονται μόνο όσοι δίνουν το παρών.

«Θα χάσουν το τρένο, μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην επανεκλογή τους και στο τέλος ο Παπανδρέου μπορεί να τα βρει με τον Βενιζέλο κι εκείνοι να κοιτάζουν» λένε από την Χαριλάου Τρικούπη ομολογώντας ωστόσο ότι όλη αυτή η κατάσταση κάνει ζημιά συνολικά στο ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι» αναφέρουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις στο κόμμα έχουν ατονίσει τόσο που το μέλλον είναι άδηλο.

Συγχρόνως καταγγέλλουν ότι κάποιες οργανώσεις σαμποτάρουν τις συνελεύσεις της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Χαριλάου Τρικούπη να τις παρακάμπτει και να τις διοργανώνει κεντρικά...