Σε ορκωτούς λογιστές ανατέθηκε η διερεύνηση του πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Όπως επεσήμανε, ο φάκελος έφτασε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real, η Δικαιοσύνη διερευνά δύο offshore εταιρείες που την Catalina Ltd και τη Homeric που φέρονται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα, ενώ επισημαίνει ότι στο εισαγγελικό αίτημα προς γίνεται λόγος για έμβασμα 1,54 εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων «Super Puma».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δυο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.

Απαντώντας, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε άγνοια για τα πρόσωπα που αναφέρονται και όπως αναφέρει θα «κάνει τις επιλογές του ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια».

Π.Τ.