Με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους συγκροτείται ειδική Επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε τον Οκτώβριο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Επικεφαλής της Επιτροπής που θα διαπραγματευθεί για το χρέος είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλεί νομικούς, οικονομολόγους και πολιτικά στελέχη να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε συνέντευξή του στην ενημερωτική πύλη ΩΜΕΓΑPRESS ο κ. Χουντής αναφέρει ότι:

«η επιτροπή οφείλει να συνθέσει, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής μας επιδίωξης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο και μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, για την ανάπτυξη».

Όπως σημειώνει ο ρόλος της Επιτροπής για τη διαπραγμάτευση είναι να προετοιμάσει την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς για τις διεκδικήσεις της για το χρέος και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, ενώ σημειώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μελετούν όλα τα στοιχεία, τα επιχειρήματα και τις πιθανές αντιδράσεις των δανειστών και κυρίως των ευρωπαϊκών θεσμών.