«Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο η οποία θα είναι για τρεις, τέσσερις ή και πέντε μήνες» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στην εκπομπή «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star επισημαίνοντας ότι θα φανεί πόσοι από τους αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι «μαξιλαράκια».

«Θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διευκολύνει με την παραίτησή του για να μην χαθούν αυτοί οι μήνες για την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα» σημείωσε.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρυφτεί, είπε κάνοντας αναφορά στο αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών«Εάν ο κ. Τσίπρας αρνείτο να συμμετάσχει θα ήταν πάρα πολύ αρνητικό. Ο κ. Παπούλιας μου απάντησε ότι η κυβέρνηση αρνείται το συμβούλιο. Χάρηκα που άκουσα την κυρία Μπακογιάννη που τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης».

Εθνικά θέματα

«Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι απόρρητες οι ονομασίες που θα προτείνει ο ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ. Η ΑΟΖ, αν έγινε ένα καλό βήμα, ήταν αυτό της συμφωνίας με την Αίγυπτο. Η μυστική διπλωματία οδηγεί σε εθνικές απώλειες», είπε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα παραδώσει τον όρο Μακεδονία.

«Υπάρχουν θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τραγικές για τα εθνικά θέματα. Δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ πίσω στις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει, τα εθνικά θέματα και την Ορθοδοξία» τόνισε ακόμα.

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν για να πάρουν ψήφους στη Θράκη όχι από τους έλληνες μουσουλμάνους, αλλά από αυτούς που ελέγχονται από το τουρκικό προξενείο» πρόσθεσε«Εάν είχα εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. «Δεν με ενδιαφέρει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεχθεί το όνομα Μακεδονία» ξεκαθάρισε.

Μαριάς και εσωκομματικά

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Καμμένος είπε ότι υπάρχουν αυτοί που φεύγουν και αυτοί που έρχονται και είναι πολλοί. «Εξελέγη με τους ΑΝΕΛ στηρίχθηκε από συντονιστικές επιτροπές, αδικεί αυτούς που τον στήριξαν. Δεν υπάρχει διολίσθηση προς το Μνημόνιο. Συμφωνήσαμε στις 100 δόσεις, είπαμε όχι στην έκτακτη εισφορά» είπε χαρακτηριστικά. Εκεί που υπάρχει διαφωνία ήταν επειδή εκλήθη ο κ. Φάρατζ. Ο κ. Μαριάς έχει κάνει μία συμφωνία να συμμετάσχει στους αντιφεντεραλιστές. Οι θέσεις του κ. Κάμερον είναι αντίθετες με τις ελληνικές. Την Τετάρτη θα συναντήσω στις Βρυξέλλες τον Φάρατζ και τον Πέπε Γκρίλο. Χρειαζόμαστε συνεννόηση» πρόσθεσε. 

«Με πίκρανε πάρα πολύ που η Ραχήλ δεν είναι κοντά μας. ήταν πολύ καλή βουλευτής αλλά συγκρούστηκε με τα στελέχη των ΑΝΕΛ» είπε ακόμα απευθύνοντας προσκλητήριο επιστροφής σε όσους έφυγαν από τους ΑΝΕΛ.

«Ας έρθουν να μιλήσουν όλοι στο συνέδριο» τόνισε ο κ. Καμμένος. «Να δούμε πόσοι είναι μαξιλάρια, πόσοι θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε για τους αποχωρήσαντες από τους ΑΝΕΛ. «Οι ψηφορόροι των ΑΝΕΛ είναι και κεντροδεξιοί και κεντρώοι και άνθρωποι από την πατριωτική δεξιά» τόνισε.

Καραμανλής και Προεδρία

«Έχουν διακοπεί παντελώς οι γέφυρες με αυτούς που υπηρετούν τα μνημόνια, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. Ποτέ με τον κ. Σαμαρά στο ίδιο τραπέζι. Στην προεδρική εκλογή του Μαρτίου και ο Κώστας Καραμανλής να ήταν υποψήφιος δεν θα ψηφίζαμε» σημείωσε. «Αν ο κ. Καραμανλής ήθελε να διευκολύνει τον κ. Σαμαρά θα δεχόταν να είναι υποψήφιος» συμπλήρωσε.

Δεν απέκλεισε, όμως, συζήτηση για υποψηφιότητα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλει ο ίδιος ο Καραμανλής να είναι» είπεΟ κ. Παπούλιας δεν αποτελεί την ίδια εγγύηση με τον κ. Καραμανλή, όπως και η κυρία Αγγελοπούλου, σημείωσε.

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Οι υπόδικοι Γεωργίου και Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκαν τον Παπανδρέου» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση που πρόδωσε τη δική του πολιτική».

«Η κατάσταση που παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αυτή που παρουσίαζε ο Παπανδρέου», λέγοντας ότι θα έπρεπε να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

 Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ακόμα ότι «δεν θα υπάρχουν Σαμαράς και Βενιζέλος το βράδυ της Κυριακής των εκλογών» και ότι «συγκυβερνούν με τη συμφωνία να καλύπτουν ο ένας τον άλλο».

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν είμαστε της καρέκλας. Αν θέλαμε να κάνουμε νταραβέρι θα συνεργαζόμασταν με τον Σαμαρά. Νταραβέρι δεν θα κάνουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δημόσια διατυπωμένες αρχές που δεν θα προδώσουμε ποτέ» ανέφερε. «Συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνονται μεταγραφές δεν υπάρχει, υπάρχει ένας κώδικας τιμής», είπε απαντώντας σε ερώτηση του Τάκη Χατζή. 

«Συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ να φύγει η ξένη κατοχή από τη χώρα μας, συμφωνούμε στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου και στη μείωση του χρέους. Προέχει η απελευθέρωση της χώρας. Ας ανατινάξουμε τον Γοργοπόταμο πρώτα» επισήμανε

«Δεν είμαι ούτε Κουβέλης ούτε Καρατζαφέρης να ανταλλάξω πέντε καρέκλες με ψήφο εμπιστοσύνης. Αν ήθελα να παραμείνω υπουργός θα έμενα στη ΝΔ» ανέφερε.

«Αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκή Ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενωμένο Κράτος. Οι απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται από την Τουρκία αλλά και τον ισλαμοφασισμό» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Ο κ. Θεοδωράκης με τις θέσεις που έχει πάρει είναι πιο σκληρά απέναντί μας και από την κυβέρνηση. Είναι απίστευτα αυτά που λέει. Προτιμώ να μιλήσω απευθείας με τους επιχειρηματίες που εκπροσωπεί παρά με τον κ. Θεοδωράκη» είπε.

«Είμαι φτωχότερος από όταν μπήκα στην πολιτική» πρόσθεσε. Βρισκόμαστε στο κέντρο, στο πατριωτικό κέντρο είπε για την ιδεολογική θέση των ΑΝΕΛ.

«Υπάρχει διαφθορά στη δημόσια διοίκηση. Χρειάζεται πλήρης αναδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών» είπε ο κ. Καμμένος σημειώνοντας ότι τώρα η αξιολόγηση γίνεται με καθαρά πολιτικά κριτήρια. «Εμείς έτσι δεν την αποδεχόμαστε» σημείωσε.

Δεν είμαι υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης δεν συμφωνώ με τον τρόπο που το χειριστηκε ο κ. Νικολόπουλος, είπε ακόμα.

«Η Χρυσή Αυγή είχε προνομιακή σχέση με τα ΜΜΕ από τη μέρα που ξεκίνησε» ανέφερε ακόμα ο κ. Καμμένος αφήνοντας αιχμές προς τα μεγάλα κανάλια. Πρέπει να διαχωρίσουμε τα νεοναζιστικά στελέχη από πολλούς που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, τόνισε. Το θέμα της Δικαιοσύνης θα πρέπει να επισπευσθεί κατά τον κ. Καμμένο εκφράζοντας τη θέση ότι η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές.