Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ήταν θέμα χρόνου να πέσουν οι μάσκες φέρεται να είπε στους συνομιλητές του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Η γνώμη που έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την άλλοτε σιδηρά κυρία των ολυμπιακών αγώνων του 2004 είναι γνωστή. Την εξέφρασε άλλωστε με πρόσφατο άρθρο του καταγγέλλοντας εκείνους που σήμερα χτυπούν το σύστημα ενώ οι ίδιοι υπήρξαν πιο συστημικοί από οποιονδήποτε άλλον. 

Όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τα έχει μόνο με την κ. Αγγελοπούλου. Περισσότερο επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του για την υποκριτική τους στάση απέναντι στους πολίτες και την άτσαλη όπως λέει στροφή τους προς την προσέγγιση με εκπροσώπους του κεφαλαίου-πχ ήταν γνωστές οι καλές σχέσεις του κ. Τσίπρα με την προηγούμενη ηγεσία του ΣΕΒ -την ώρα που υποστηρίζουν την φιλολαϊκότητά τους και την διάθεσή τους να φορολογήσουν τον πλούτο. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί δεδομένο ότι πέρα από τις τυπικές συναντήσεις όπως η χθεσινή, η Κουμουνδούρου διατηρεί ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με την Γιάννα Αγγελοπούλου. Μάλιστα στην Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι ενδεχομένως να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα οι φήμες πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα σκεφτόταν την  κ. Αγγελοπούλου ακόμη και ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.    

Εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είχε πει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν απαραίτητο να είναι πολιτικό πρόσωπο, αν διέθετε όμως πολιτικά χαρακτηριστικά. 

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο Προεδρικό μοιράστηκε με τον Κ. Παπούλια τις σκέψεις του για την Προεδρική εκλογή επαναλαμβάνοντας και την εκτίμηση ότι μπορεί να αναδειχθεί διάδοχος από την παρούσα Βουλή και την άποψη πως η κυβερνητική πρόταση θα μπορούσε να μην αφορά πολιτικό πρόσωπο. 

Για το θέμα της Προεδρίας έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις και μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο κ. Βενιζέλος δείχνει να συμμερίζεται τις απόψεις μερίδας της ΝΔ  πως τα κουκιά για την εκλογή Προέδρου υπάρχουν.