"Σύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση'', ζήτησε από τους Μεσσήνιους ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από την Καλαμάτα.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το συνδυασμό ''Δυνατή Πελοπόννησος'', στην Καλαμάτα, τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η αποχή και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο πρώτος περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο θα είναι ο Δήμήτρης Δράκος.

Ακολούθως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και σε ομιλία του σε Καλαματιανούς που τον περίμεναν, αφού σημείωσε τις δυσκολίες τόσο του θεσμικού πλαισίου της εφαρμογής του "Καλλικράτη" όσο και τις οικονομικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι νέοι δήμαρχοι, ζήτησε να στηριχθεί ο Παναγιώτης Νίκας και δήλωσε βέβαιος πως στις 7 Νοεμβρίου θα είναι και πάλι δήμαρχος Καλαμάτας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και περιόδευσε στην αγορά της Καλαμάτας όπου μίλησε με πολλούς καταστηματάρχες.