Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Εκλογές βλέπουν τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός πως αρχίζει σιγά-σιγά να διαμορφώνεται αισιοδοξία πως μπορεί υπό προϋποθέσεις να προκύψει εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αυτό που έχει προκαλέσει συναγερμό στις τάξεις της Χαριλάου Τρικούπη είναι η πίεση των δανειστών οι οποίοι δε φαίνεται να ρίχνουν νερό στο κρασί τους και να δώσουν κάποιες ανάσες στη συγκυβέρνηση. Έτσι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πως πρέπει να διαμορφωθεί και να διατυπωθεί ανοιχτά το δίλημμα των εκλογών το οποίο θα είναι καθαρά «ή εμείς με τη συμφωνία που σας προτείνουμε τώρα που η οικονομία στρώνει ή η αβεβαιότητα» όλο αυτό βεβαίως και με φόντο και όσα γίνονται στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν πως αν τελειώσει σύντομα η διαδικασία της αξιολόγησης με την τρόικα και ανοίξει το θέμα με το χρέος , τότε μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως η οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα και η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη των φοροελαφρύνσεων.  

Σε αυτή την περίπτωση θεωρούν πως το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει «πέραση» στην ελληνική κοινωνία τελικά. 

Το άλλο σοβαρό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο κύριος Βενιζέλος είναι το εσωκομματικό. Το επόμενο διάστημα πρέπει να ξεκαθαρίσει, τις σχέσεις με το Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με μια σειρά στελεχών που διαφωνούν με την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης και το τέλος του ΠΑΣΟΚ ,αλλά και με εκείνους που επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει συζητήσεις και με το ΣΥΡΙΖΑ.