Στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, παρέδωσε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Αγγελάρας, την ετήσια έκθεση του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο εγγυητή στη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων και υπενθύμισε πως ς υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εκείνος που έστειλε όλες τις συμβάσεις για έλεγχο, αν και δεν είχε ακόμη θεσπιστεί τέτοια υποχρέωση.

«Εμπιστεύομαι πάρα πολύ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όταν ανέλαβα υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλα όλες τις συμβάσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε δια νόμου ο έλεγχος επί των συμβάσεων» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που υπηρέτησα μια κυβέρνηση που καθιέρωσε νομοθετικά τον υποχρεωτικό έλεγχο των συμβάσεων. Πιστεύω ότι είστε η εγγύηση για τη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, παραδίδοντας την έκθεση του οικονομικού έτους 2013, είπε ότι περιλαμβάνει καίριες παρατηρήσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και της Βουλής, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες.