«Η περαιτέρω επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας με έμμεσους φόρους, τύπου ΦΠΑ, δεν έχει αποδειχτεί ποτέ ότι προσφέρει περισσότερα έσοδα στο κρατός», τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε πως η τρόικα δεν παίρνει ό, τι ζητάει στη διαπραγμάτευση. 

«Πρέπει να τελειώνουμε με τα δημοσιονομικά κενά και να πάμε σε μια ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε και τάχθηκε υπέρ της προληπτικής γραμμής πίστωσης. 

«Την έχουμε ανάγκη. Πρέπει να έχουμε ένα πακέτο χρημάτως ως ασφάλιση για να εξασφαλίζουμε χαμηλά επιτόκια», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Η ελληνική οικονομία είναι δεμένη από τους δανειστές, αλλά έχει βαθμίδες ελευθερίας για να παράγει και η ίδια πλούτο. Δεν θεωρώ ότι κάποιος θέλει να δέσει κάποια κυβέρνηση περισσότερο από μία άλλη. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να στέλνουν θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη της χώρας», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Η τρόικα θα επιστρέψει για να συμφωνήσουμε. Κι εκείνοι για να συμφωνήσουν έρχονται. Η εμπειρία δείχνει ότι ζητούν πολλά, για να πάρουν λίγα».

«Πρέπει να εκλογικεύσουμε και τις απαιτήσεις  από τους πολίτες και αυτά που δίνουμε», κατέληξε.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μηνύματα που στέλνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μία παλινδρόμηση σε ένα μοντέλο που απέτυχε, της δεκαετίας του ‘80»