Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης για την πιστοληπτική γραμμή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι η πιστοληπτική γραμμή «είναι μνημόνιο» και ότι «δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης».

Και πρόσθεσε: 

«Δεν είναι δίχτυ ασφαλείας, είναι αγχόνη για κρεμάλα. Μία θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού. Θέλουν να συνεχίσουν να του τη φορούν και για τα επόμενα χρόνια. Η ουσία είναι ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να υπογράψει νέο μνημόνιο με επώδυνα αντικοινωνικά μέτρα και θα αποδεχθεί μία αυστηρότατη εποπτεία».

Πρόσθεσε ακόμα ότι συνοδεύεται από memorandum ενώ υπογράμμισε ότι είναι «αρένα με θηρία, δεν είναι ξέφωτο που λέει ο κ. Βενιζέλος».

«Δεν θα μας δεσμεύσει η κυβέρνηση. Κυβερνούν το δεύτερο και το τέταρτο κόμμα. Δεν θα έχουμε βάλει υπογραφή εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατούλης είπε ακόμα ότι «υπάρχουν θετικές εξελίξεις στον ορίζοντα» στην Ευρωπη, κάνοντας αναφορά στο Podemos. «Δίνει πολύ καλές προϋποθέσεις για συμμαχίες, που είναι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

«Εμείς πάμε να δώσουμε τη μάχη για να πάρουμε την απόλυτη πλειοψηφία. Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε το 151 θα αναζητήσουμε συμμαχίες» τόνισε για το εσωτερικό της χώρας.

«Εμείς για να καταργήσουμε το μνημόνιο ούτε θα διαπραγματευθούμε ούτε θα ρωτήσουμε κανέναν. Το μόνο που έχουμε να διαπραγματευθούμε είναι η δανειακή σύμβαση και το χρέος της χώρας» πρόσθεσε.