Να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου συμφώνησαν θεσμικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρίκουπη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματός του για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.  

Στη σύσκεψη, που συμμετείχαν οι Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Κουτσούκος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Δημήτρης Καρύδης, συμφωνήθηκε οι διαπραγματευτικές ομάδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να είναι σε συνεχή επαφή, έως ότου επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ.Τρικούπη θα πρέπει μέχρι την προεδρική εκλογή, η κυβέρνηση να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους για τη μετά μνημόνιο εποχή και να τεθεί στην κρίση των πολιτών, το δίλημμα για συμφωνημένη λύση εξόδου από το μνημόνιο με ασφάλεια και αλλαγής σελίδας ή για επιστροφή στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων με την τρόικα, κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι θα προχωρήσει κανονικά ο νόμος για τις 100 δόσεις και τα επιχειρηματικά δάνεια. Τονίζουν, επίσης, ότι δεν θα ανοίξει θέμα ασφαλιστικού και απελευθέρωσης ομαδικών απολύσεων, ενώ οι αλλαγές θα είναι διοικητικού χαρακτήρα που δεν θα έχουν επίδραση στους ασφαλισμένους. 

Επιπλέον, σημειώνουν, ότι δεν ανοίγει θέμα αλλαγής ΦΠΑ στα νησιά. Όσον αφορά στα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, η κυβέρνηση στοχεύει σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο εταίρων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.