Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Η αδυναμία της ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την εικόνα Βαβέλ που επικρατεί για μείζονα θέματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αρχίσει να προκαλεί εσωτερικές ζυμώσεις και γκρίνια.

Αρκετοί βουλευτές λένε ότι υπάρχουν περιθώρια για να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να καταστεί σαφέστερο το αντιφατικό μήνυμα που εκπέμπει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Συγγρού να μην τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και να παίρνει πρωτοβουλίες που θα κάνουν τη ΝΔ «πρωταγωνίστρια» στο πολιτικό παιχνίδι.

Αυτό που προβληματίζει τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα είναι ότι σε όλα τα μεγάλα θέματα η κυβέρνηση παίρνει σωστές αποφάσεις αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει τα θετικά στοιχεία.

Το ζητούμενο πλέον και μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν είναι να μεταδώσει στην κοινωνία το διαφορετικό σχέδιο για τον τόπο σε σχέση με το μη ρεαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ποντάρει «όλα τα λεφτά» στην τελευταία αξιολόγηση από την τρόικα ώστε να περάσει στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς του Μνημονίου αλλά και ότι θα έχει τη σταθερή βοήθεια και υποστήριξη των εταίρων της στην Ε.Ε., και όχι εκτάκτων μηχανισμών και του ​ΔΝΤ.

Το Μαξίμου θεωρεί πως η αλλαγή του αρνητικού κλίματος στην κοινωνία σταδιακά αρχίζει να συμβαίνει με τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και των δανείων και θα ακολουθήσουν οι ρυθμίσεις για τα αναδρομικά στους μισθούς των ένστολων.