Προθεσμία για τις 30 Μαΐου ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών, που κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κληθείς με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διαπράξη αδικημάτων, προσήλθε νωρίτερα από την αρχικά ορισμένη ημερομηνία (σσ 28 Απριλίου) στην Εισαγγελέα Π.Παπανδρέου με τον συνήγορό του και ζήτησε προθεσμία για την κατάθεσή του, προκειμένου να λάβει αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας και να ετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται, στην υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων, τύπου 214, για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη δικογραφία για την υπόθεση της προμήθειας του Υπουργείου Άμυνας, που αφορά τα υποβρύχια, από τις γερμανικές Ferrostaal και HDV και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του εν λόγω προσώπου και φερόμενη ανάμειξή του σε ομάδα που αποκαλείτο "ομάδα Α", στην οποία είχε ανατεθεί η διακίνηση και διανομή των ποσών που προορίζονταν ως "δώρα" για την επιλογή του γερμανικού ομίλου, στην προμήθεια των τεσάρων όπλων. Σε καταθέσεις στη γερμανική δικογραφία, που έχουν σταλεί στην Εισαγγελέα κ.Παπανδρέου, ο άλλοτε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου κατονομάζεται, ή "φωτογραφίζεται" δια του επαγγέλματος του, ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα των παράνομων πληρωμών.

Ο ίδιος πάντως, ο πρώην συνεργάτης του κ.Τσοχατζόπουλου, με πρόσφατη δήλωσή του στον Τύπο, αρνείται ανάμειξή του του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα που τον κατονομάζουν. Υποστηρίζει επίσης ότι από το 2000 έως το 2003 είχε νόμιμη συνεργασία με την Ferrostaal, με αποκλειστικό αντικείμενο έργα υποδομής, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων και ότι δεν είχε καμμία σχέση με εξοπλισμούς, έργα και προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενώπιον της Εισαγγελέως έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποβρυχίων 37 πρόσωπα, που αναμένεται να λάβουν νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις που τους ζητούνται.