«Η διαπραγμάτευση που γίνεται τώρα με την τρόικα είναι σκληρή, γιατί είναι και η τελευταία», τόνισε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στον Real Fm και τους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η κυρία Ασημακοπούλου είπε πως η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναια σφυκτικά, και είναι προαπαιτούμενο για να βγούμε από το μνημόνιο και να περάσουμε στην επόμενη ημέρα.

Όσον αφορά στην εμπλοκή στο θέμα των δόσεων, σημείωσε: «Εγώ δεν συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, αλλά σαν γενική γραμμή, η αντίληψή μου είναι ότι γίνεται μία σκληρή διαπραγμάτευση. Ας επιφυλαχθούμε μέχρι το τέλος. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποιο ανοιχτό ζήτημα, τουλάχιστον δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση».

Πάντως, η εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε υπέρ της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει επίγνωση των αντοχών του λαού.

«Σε μια επιτυχή διαπραγμάτευση, όσες θέσεις κι αν περιέχει, στο τέλος επέρχεται μια συμφωνία. Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει συμφωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αυστηρές θέσεις ή ότι οι δανειστές θα είναι πιο… λάιτ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κυρία Ασημακοπούλου σημείωσε πως ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος είναι ένα θέμα που συζητείται.