«Η Ελιά στις ευρωεκλογές ήταν ένα βήμα που έμεινε μισό και αν είχαν πιστέψει και άλλοι χώροι, π.χ. η ΔΗΜΑΡ, εγώ το λέω: σήμερα θα ήταν διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις επαφές με την τρόικα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτει η κυβέρνηση και από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, «θα πετύχουμε και τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και από την άλλη θα υπάρχει μια ελάφρυνση στην κοινωνία, στους μικρομεσαίους για να μπορέσουν ν’ αντέξουν αυτά τα δύσκολα». 

Αναφερόμενος στην ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως θα είναι η επόμενη , μετά την επιτυχή ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, διασφαλίζοντας ένα πλέγμα προστασίας για την πρώτη κατοικία.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και την προοπτική συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε πως «Η Ελιά στις ευρωεκλογές ήταν ένα βήμα που έμεινε μισό και αν είχαν πιστέψει και άλλοι χώροι, π.χ. η ΔΗΜΑΡ, εγώ το λέω: σήμερα θα ήταν διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό, αν είχαμε πιστέψει και πολλοί μέσα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αυτή την προσπάθεια της Ελιάς, αλλά κυρίως οι γύρω μας, με πρώτη τη ΔΗΜΑΡ η οποία πήρε 1,2% στις εκλογές. Αν είχαμε ενωθεί υπό το σχήμα της Ελιάς, σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικός ο πολιτικός χάρτης». Επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως «Εμείς δεν καταργούμε το ΠΑΣΟΚ, δε φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ για να το καταργήσουμε», ανέφερε πως «Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλούς, ώστε να μην υπάρχει αυτή η παράταξη την ημέρα που θα δικαιωθεί. Σήμερα όμως διαγράφεται ένας πρώτος κύκλος, που θα ολοκληρωθεί κατά τη γνώμη μου όταν θα σταματήσει το ψέμα, να λέμε ψέματα και να ψηφίζουμε με αντίκρισμα υποσχέσεις. Και εκεί, στον πρώτο κύκλο, αυτή η παράταξη θα δώσει την πρώτη μάχη για να υπάρχει την ώρα της δικαίωσης». Τόνισε όμως πως «Η παράταξη για να επιβιώσει χρειάζεται ενότητα. […] Ο κ.Βενιζέλος πραγματοποιεί πολλές συναντήσεις για να μπορέσει να ενώσει αυτό το χώρο και να ενωθούμε απέναντι στην προσπάθεια που υπάρχει του μικρού διπολισμού, είτε στον αριστερό είτε στο δεξιό λαϊκισμό. Εκτιμώ ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο – όχι για να είμαστε στην κυβέρνηση όπως λένε κάποιοι, δε χρειάζεται, ούτε κυβερνητισμό έχουμε και προσωπικά δεν έχω κανέναν, τέσσερις μήνες είμαι στην κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι, όταν δεν υπήρχε ισχυρή Κεντροαριστερά, ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη στη χώρα, συνέβησαν πάρα πολλά αρνητικά. Εγώ νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά χρειάζεται και εσωτερική ενότητα, άνοιγμα της πόρτας σε όλους, με ενιαίους κανόνες, με σεβασμό ο ένας στον άλλον, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί».