«Οι εξαγωγές και οι επενδύσεις» είναι κομβικό σημείο για την ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης σε εκδήλωση της ΒΙΑΝΕΞ.

«Η Ελληνική κυβέρνηση αφότου ανέλαβε το δύσκολο δρόμο της εξόδου της χώρας από την κρίση είχε μόνο μια επιλογή: την εξωστρέφεια και την προσέλκυση επενδύσεων» είπε και προσέθεσε πως «οι εξαγωγές και οι επενδύσεις είναι αλληλένδετες στη δική μας οπτική θεώρηση».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μηταράκης, «οικοδομούμε καθημερινά ένα νέο μοντέλο που θα κάνει την ελληνική οικονομία πιο εξωστρεφή και ταυτόχρονα θα παρακάμπτει χρόνιες παθογένειες στη διαδικασία προσέλκυσης αλλά και υλοποίησης των επενδύσεων».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να ενθαρρύνει την προώθηση των εξαγωγών, υποστηριζόμενη και από τον Νέο Φορέα Εξωστρέφειας, Enterprise Greece, καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών.

«Γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε στη σύσταση Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής για την Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου.Συνεχίζουμε συστηματικά την υλοποίηση των 25 δράσεων του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου», συνέχισε και προσέθεσε:

«Προχωράμε στη δημιουργία Ενιαίας Θυρίδας (Single Window) που θα επιφέρει μείωση του χρόνου για εξαγωγή κατά 50% και κόστους κατά 20% έως το 2015».

Όπως επεσήμανε, «διαμορφώνουμε καθημερινά ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο για ανάληψη διεθνοποιημένης δράσης και διείσδυσης σε ξένες αγορές», ενώ όπως είπε από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και του υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχουν ήδη απτά αποτελέσματα, «τη ραγδαία άνοδο των εξαγωγών και το 2013 οι οποίες έφτασαν 27,6 δις ευρώ».

«Τα μεγάλα ζητούμενα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όπως οι θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη, η εξωστρέφεια, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις δεν διατάσσονται, κατακτούνται» σημείωσε ο κ. Μηταράκης καταλήγοντας.