Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές θα καλέσει σε συνδιασκέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει το θέμα της διεύρυνσης μέχρι το τέλος του έτους μέσα από συνδιασκέψεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα όπου θα παρευρεθούν οι φίλοι και τα στελέχη των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και όσοι συμφωνούν με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των διασκέψεων είναι να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία στο πολιτικό πλαίσιο των θέσεων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα καταγράφονται και τα θέματα τα οποία αφορούν τις κατά τόπους κοινωνίες.

Σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση και δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση με στελέχη που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν μνημόνια και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική ωριμότητα για να κρίνει εάν ένας πολιτικός που επιθυμεί να ενταχθεί στο κόμμα θέλει πραγματικά να βοηθήσει και δεν το κάνει από καιροσκοπισμό. 

Για τα σημερινά επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για νέα επιχείρηση αυταρχισμού τονίζοντας ότι η επιχείρηση γίνεται με την κάλυψη της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η τακτική αυτή των εντάσεων εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Μάλιστα χαρακτήρισε τον πρύτανη κ. Φορτσάκη εκτελεστικό όργανο που η συμπεριφορά του δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά πανεπιστημιακού. 

Σχετικά με την απόσυρση του μέτρου της ρύθμισης των 100 δόσεων ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβένρηση λέγοντας πως ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε. «Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ένα πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, δεν διαπραγματεύευται ούτε σήμερα. Είναι όμηρος της στρατηγικής και των επιλογών της. Από τα 18 σημεία που έλεγε ότι διαπραγματεύεται τον Ιούνιο σήμερα έχουμε φτάσει στα 19» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δικαστικών λέγοντας πως «δεν μπορούν να κρίνονται με άλλα κριτήρια από ότι οι υπόλοιποι Έλληνες ακόμη και αν έχουν δίκιο». Μάλιστα πρόσθεσε ότι για αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει λευκό στην Βουλή.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τον έλεγχο των πόθεν έσχες των κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή» ότι οι δύο βουλευτές της ΝΔ είχαν υπογράψει 12 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά εκ των οποίων δύο αφορούσαν τα super puma.

Τέλος, σε ότι αφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ζητήσει από τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά δεν αποκλείει να τη ζητήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως όπως είπε, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει βαλίτσες για Κύπρο, Αλβανία και Σερβία.