Σκληρή κόντρα Κοντονή- Καράογλου διαδραματίστηκε στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια στη Νομική.

Αρχικά, εκτεθειμένη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής έπειτα και από τον αποκλεισμό του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε από το βήμα της Βουλής, «Η κυβέρνηση γελοιοποιείται με νομοθετικές πρωτοβουλίες που φέρνουν στη Βουλή και στη συνέχεια ακυρώνονται. Η κυβέρνηση δεν μπορεί καν να εφαρμόσει τους νόμους που ψηφίζει».

Ο κ. Κοντονής επίσης αναφέρθηκε στα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη Νομική μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών. Η κυβέρνηση πήγε να κρύψει επικοινωνιακά με ύπουλο τρόπο την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ βάζοντας τα ΜΑΤ να χτυπήσουν φοιτητές και μάλιστα αυτές τις ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, υποστήριξε και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για φοιτητές που πήγαιναν στη σχολή τους για να κάνουν μάθημα ή για να εφαρμόσουν συλλογικές αποφάσεις των οργάνων τους. «Σκοπός της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Η απάντηση όμως που θα πάρουν από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος θα είναι ίδια με αυτή στο Πολυτεχνείο, τον Κοντογιαννόπουλο, την Διαμαντοπούλου» σημείωσε ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση διαχωρίζει τους Έλληνες σε καλούς και κακούς.

Σκληρή ήταν η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου στον κ. Κοντονή ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Κύριε Κοντονή, 7.30 το πρωί πήγαιναν με τις κουκούλες για μάθημα. Μιλάτε λες και εμείς δεν ξέρουμε τι γίνεται. Και εμείς ως φοιτητές έχουμε ζήσει την βία από αριστερές παρατάξεις. Το μπάχαλο και οι μπαχαλάκηδες που κρύβεται θα σταματήσουν και η αστυνομία κάνει το έργο της, ανέφερε ο κ. Καράογλου.