current views are: 5

13 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:13

Γεωργιάδης: Μη υπερασπίσιμη η εξέλιξη με τις 100 δόσεις

«Μη υπερασπίσιμη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το θέμα με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Δημοσίευση 14:13’
αρθρο-newpost

«Μη υπερασπίσιμη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το θέμα με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

«Μη υπερασπίσιμη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το θέμα με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η εξέλιξη αυτή έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους βουλευτές της κυβέρνησης και του κόμματός του. Ακόμη, πρόσθεσε πως η σημερινή τροπολογία είναι στο πνεύμα αυτού που ψηφίστηκε πριν από δύο εβδομάδες.

«Ήταν πάντα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι για τις τρέχουσες», υπογράμμισε ενώ δήλωσε άγνοια σχετικά με το πως δημιουργήθηκε η ασυνεννοησία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Όσον αφορά στην έρευνα των πόθεν έσχες του ίδιου και του Θάνου Πλεύρη που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη και τα Super Puma, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για αθλιότητα, «στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να αντισταθεί».

«Βγάλανε ένα πρωτοσέλιδο για να με συνδέσουν εμένα και τον συνάδελφό μου τον Θάνο Πλεύρη με τα Super Puma και τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν μπαίνω στην ουσία να κρίνω αν είναι αθώος ή ένοχος ο κ. Καρατζαφέρης. Θα κρίνει η δικαιοσύνη αλλά τα στοιχεία είναι πολύ επιβαρυντικά», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως η «Αυγή» έγραψε ότι ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πλεύρης είχαν συνυπογράψει με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ερωτήσεις στη Βουλή, σχετικά με τις συμβάσεις όταν ήταν στην Κ.Ο. του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η «Αυγή» αναφέρει τον αριθμό της ερώτησης αυτής, αλλά όχι το περιεχόμενό της. «Στην ουσία ζητούσαμε διευκρινίσεις από το υπουργείο Άμυνας για τις συμβάσεις για τα Super Puma», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αλλά αν το πει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρρεύσει η λάσπη. Αφήνουν τη λάσπη να αιωρείται».

«Φυσικά και δεν έχω off shore εταιρείες και ο κ. Σκουρλέτης το ξέρει, στο μέτρο του ελέγχου», σημειώσε ο κ. Γεωργιάδης. «Όταν λέει να ελεγχθεί το πόθεν έσχες μου υπονοεί κάτι, υπάρχει ένα είδος λάσπης», συμπλήρωσε. 

«Θέλω ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Μπαλάφας να μου θέσουν κατά πρόσωπο τα ερωτήματα και όχι να οχυρώνονται πίσω από το εμπάργκο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Αν κάποιος νομίζει ότι έχω off shore, τον εξουσιοδοτώ να ψάξει, κι αν έχω να μπω στη φυλακή», ανέφερε. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», διεμήνυσε και δήλωσε:

«Ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, που διορίστηκα πριν τον Μάιο του 2012, ελέγχθηκε το πόθεν έσχες μου από ορκωτούς λογιστές. Έχει ελεγχθεί το πόθεν έσχες μου και να ελεγχθεί ξανά. Ο κ. Σκουρλέτης το γνωρίζει αυτό. Δεν εμποδίζω το έλεγχο, όταν έχω παραιτηθεί από κάθε τραπεζικό απόρρητο». 

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί την ηθική μου ακεραιότητα. Δεν δήλωσα ποτέ πλούσιος, έφυγα από το υπουργείο Υγείας και την επόμενη ημέρα πήγα να πουλήσω βιβλία», υπογράμμισε. 

Σε άλλο σημείο, όσον αφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στη Νομική, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «σύγχρονο ήρωα» τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη, επειδή καλείται «σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι σε τέλμα να κάνει κάτι δύσκολο».


σχετικα αρθρα