«Η κρίση έκανε καλό στον τουρισμό, αφού βοήθησε στην εξωστρέφεια, στο καλύτερο προϊόν και σε πιο ανταγωνιστικές τιμές», τονίζει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Crash, η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη να διατηρηθεί και να συνεχιστεί η θετική εικόνα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ήδη στο υπουργείο τουρισμού λειτουργεί η υπηρεσία μίας στάσης για τις τουριστικές επενδύσεις.

«Επιδιώκουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών γιατί έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό το λέω γιατί γνωρίζω ότι τα καταλύματα 5 αστέρων είναι αυτή τη στιγμή fully booked και ακόμη και άλλα να είχαμε θα ήταν γεμάτα», αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη και προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι αν και υπάρχει μια τεράστια αγορά για το γκολφ, η Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί καθόλου στο κομμάτι αυτό.

Τα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό ήταν ιδιαίτερα θετικά για το 2013 και το 2014, σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, αφού οι τουρίστες ξεπέρασαν τα 20 εκατ. και τα έσοδα τα 13,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου το πολιτιστικό της απόθεμα, και αυτό διότι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι χρειάστηκε φέτος - με παρέμβαση του πρωθυπουργού - να ανοίξουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Εμείς στο υπουργείο Τουρισμού θέλουμε να αναπτύξουμε application για τα κινητά και τα tablets με στόχο την καλύτερη περιήγηση και στους αρχαιολογικούς χώρους... Η Ελλάδα θα μπορούσε να απογειώσει τα έσοδά της από τον τουρισμό, εάν μπορούσαμε να αξιοποιήσει τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει».