Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος εκλέχθηκε νέος Προέδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC).

Τον ψήφισαν οι ομόλογοί του, αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των Ευρωπαϊκών κρατών-μελών της Ε.Ε. Να σημειωθεί ότι δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος στη διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης  και οι αντίπαλοί του ήταν εξίσου σημαντικοί.

Ωστόσο όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ θεωρείται πετυχημένος, χαρακτηρίζεται ένας αξιωματικός άκρως επιχειρησιακός που κατέχει και τη στρατιωτική διπλωματία.

Ταυτόχρονα γνωρίζει καλά τους αξιωματούχους που απαιτείται και τον σέβονται. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε μία εποχή που συμβαίνουν πολλά σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα. Και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η θητεία του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής είναι 3 χρόνια και τα νέα του καθήκοντα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα τα αναλάβει τον Νοέμβριο του 2015.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας την εκλογή του κ. Κωσταράκου τόνισε: 

«Συγχαίρω θερμά τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), η οποία αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων  Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι προκλήσεις για τον Στρατηγό Κωσταράκο, σ’ αυτή τη νέα θέση του, θα είναι πολλές, για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, στην πορεία προς μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά ο Έλληνας Στρατηγός, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Για μία ακόμα φορά,  συγχαίρω τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ για την επιτυχία του,  η οποία είναι επίσης επιτυχία της Ελλάδος και των Ένοπλων μας Δυνάμεων». 

Γ. Κοκ.